Theorie

Bestel hier jouw (online) theorieboek!

Bestellen!

Starten met theorielessen bij rijschool Van de Wetering

Je gaat beginnen met het behalen van je theorie certificaat, welke je benodigd bent wanneer jij jouw autorijbewijs wilt halen. Bij ons kun je terecht voor theorielessen in een modern ingericht theorielokaal. Tijdens deze theorielessen bereiden wij jou voor op het examen en zorgen we ervoor dat je de theorie kan toepassen in de praktijk.

Je kunt jouw theorie certificaat al halen vanaf je 16e jaar. Na het behalen van jouw certificaat is deze 1,5 jaar geldig. Het theorie-examen is voor iedereen gelijk, daarom is een theorie cursus of het volgen van een examentraining aan te raden.

Hoe ziet een theorie-examen voor jouw autorijbewijs eruit?

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen, die los van elkaar allemaal behaald moeten worden:

  • Gevarenherkenning: 25 vragen, max. 12 fout;
  • Kennis: 10 vragen, max. 2 fout;
  • Inzicht:25 vragen, max. 3 fout.

Mogelijkheden voor het behalen van de theorie voor jouw autorijbewijs?

Voor het halen van jouw theorie zijn er drie mogelijkheden:

  • Klassikaal les: in 8 avonden word je klaargestoomd voor het examen onder goede begeleiding;
  • Zelfstudie: leren uit een boek of online met i-theorie;
  • Blended-learning: zelfstudie gecombineerd met klassikale examentraining, met tips en tricks.

Klassikaal

Onze theoriedocent legt de verkeersregels examengericht uit. Dit doet hij door onder anderen hetzelfde soort vragen te gebruiken als in een examen. Met als doel jou zo snel mogelijk te laten slagen.

De theoriecursus wordt gegeven op woensdag avond om 18:30 en duurt tot 20:30. De cursus zal 8 avonden duren en is inclusief een examentraining en online vragen.

Zelfstudie

Wanneer jij de verplichting van een theoriecursus niet ziet zitten of het simpelweg gewoon liever zelf doet, is dit een mooie oplossing. Je schaft een i-theorie pakket aan en je kunt zo aan de slag.

Blended-learning

Eigenlijk start blended-learning met zelfstudie met aan het eind een klassikale examentraining. Hiervoor kom je 2 avonden naar het theorielokaal bij ons en oefen je met examens voor een optimale voorbereiding.

Tijdens deze 2 avonden behandelen we samen de examenvragen, geven wij jou extra uitleg over waarom een vraag goed of fout is. Ook spelen we tijdens deze trainingen in op de verkeersregels om deze te verduidelijken, denk hierbij aan bijvoorbeeld voorrangsregels, de uitzonderingen op verschillende regels en het krijgen van tips & tricks.